Onze oplossingen 

Waarom duurzame oplossingen? 

Om klimaatveranderingen tegen te gaan en binnen veilige grenzen te houden dient het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals aardgas, tot nagenoeg 0 gereduceerd te worden. Dit is voortgekomen uit het Klimaatakkoord van Parijs. De oplossing hiervoor is onder andere duurzame warmtebronnen zodat er ook in Nederland minder of geen gas gewonnen hoeft te worden. Het voordeel van duurzame verwarming is dat er geen CO2 uitstoot is. Wij bieden de volgende duurzame oplossingen om bij te dragen aan een verminderde CO2 uitstoot: 

Volledig elektrische warmtepomp 

Wilt u zelfvoorzienend zijn, uw energienota verlagen, het energielabel van uw woning verhogen en milieubewust omgaan met grondstoffen op onze aarde? Dat is een warmtepomp de oplossing om uw woning te verwarmen of warm water te tappen. Een volledig elektrische warmtepomp vervangt uw CV. Een warmtepomp gaat zeker zolang mee als een CV en is zuiniger in onderhoud. 

Hoe werkt een warmtepomp? 
Een warmtepomp haalt met een warmtewisselaar warmte uit de lucht, bodem of grondwater. Deze warmte wordt door middel van een proces met een koudemiddel (vergelijkbaar met de koudemiddelen zoals de airco’s in auto’s of koelkasten), door de warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht en wordt vervolgens gebruikt als ruimteverwarming en verwarmt eventueel het tapwater. Omdat u elektriciteit gebruikt in plaats van gas, bespaart u op uw energierekening en wordt de CO2-uitstoot flink verlaagd.

Is mijn woning geschikt voor een volledig elektrische warmtepomp? 

Woningen die goed geïsoleerd zijn, zijn geschikt voor deze warmtepomp. Als uw woning is gebouwd na 1992 kunt u ervan uit gaan dat uw woning goed is geïsoleerd. Is uw woning van voor 1992 en niet goed geïsoleerd dan is de Hybride warmtepomp een alternatieve oplossing voor u. 

Hybride warmtepomp 

De Hybride warmtepomp is gekoppeld aan uw CV en werkt op stroom. Deze warmtepomp verwarmt voor een groot gedeelte uw huis, maar uw CV kan bijspringen als het buiten koud is. 

Subsidie voor een warmtepomp

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van enkele factoren, zoals de energieprestatie en vermogen. Voor lucht/waterwarmtepompen start de subsidie op € 1.250,- en kan flink oplopen afhankelijk van de capaciteit en aanschafkosten van het systeem. Tot 2021 geeft de overheid subsidie op warmtepompen om zo duurzame verwarming te stimuleren. De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers als gemeenten. De hoogte van de subsidie voor warmtepompen is afhankelijk voor welk merk/type pomp u kiest. 

Wanneer kunt u gebruik maken van de subsidie voor warmtepompen?

 Of u gebruik kunt maken van de warmtepomp subsidie en de hoogte van het bedrag is afhankelijk van verschillende factoren:

  • De warmtepomp staat in Nederland, is nieuw, geïnstalleerd en in gebruik genomen en op het betaalbewijs staat uw naam;
  • De warmtepomp is (onderdeel van) een verwarmingstoestel en is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie;
  • Het soort apparaat is een ventilatieluchtwaterwarmtepomp, grondwaterwarmtepomp of een water-waterwarmtepomp. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten. De warmtepomp staat op de lijst van warmtepompen die in aanmerking komen voor subsidie;
  • Het vermogen: Voor luchtwaterwarmtepompen begint het subsidiebedrag bij € 1.250.
  • U vraagt de subsidie bij het ISDE binnen 6 maanden na aanschaf aan 

Elektrische boiler 

Een elektrische boiler verwarmt het water door een elektrisch verwarmingselement en wordt aangestuurd door een thermosstaat. Hierdoor is de temperatuur van het warme water zelf in te stellen. De thermostaat in de elektrische boiler meet constant hoe warm het water is. Zodra uw water onder de ingestelde temperatuur komt, begint het verwarmingselement weer te werken, zodat het water de gewenste warmte houdt. Voordeel van een elektrische boiler is dat ze geen gas meer nodig hebben, kleiner zijn en dus overal geplaatst kunnen worden. Ze vergen minder onderhoud, hebben geen rookgasafvoer nodig en verbruiken geen zuurstof. Kortom de ideale oplossing voor....   

Waterontharder

Veel last van kalk in het water? dan is een waterontharder een ideale oplossing voor u! Een waterontharder is een klein apparaat wat in uw woning geplaatst wordt. Dit apparaat zorgt ervoor dat het kalkniveau in uw huis omlaag gaat, dit heeft als voordelen dat u minder kalk heeft op uw doucheschermen, sanitair en in uw apparaten. Een waterontharder zorgt ervoor dat u, uw badkamer makkelijker schoon kan maken en verhoogt de levensduur van uw apparaten!

Digitale Water controllers

Een digitale watercontroller is een ideaal middel om uw waterstromen te monitoren. De watercontroller wordt net na de watermeter geplaatst, u download een app op uw telefoon en u bent helemaal gereed. Met een watercontroller kunt u de druk vanuit de hoofdwaterleiding aanpassen, u kunt meer water door laten stromen of wilt u uw waterverbruik minder zet u de watertoegang lager. Ook kunt u met 1 druk op de knop het water uit zetten.

Zonnepanelen

Als aanvullende service leveren wij zonnepanelen, in een duurzaam huis ontkomt u er haast niet aan om zonnepanelen te gaan gebruiken. Wilt u besparen op uw energie kosten zijn zonnepanelen een perfecte aanschaf voor uw huis. Afhankelijk van uw energie gebruik,  het aantal personen in uw huishouden en de oppervlakte van uw huis kunnen wij voor u uitrekenen hoeveel panelen u nodig heeft. Wij werken uitsluiten met de Beste zonnepanelen. Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. gebruik. Zonnepanelen produceren  een bepaalde vorm van stroom welke met een omvormer omgezet worden in stroom welke u kunt gebruiken voor alle apparaten in huis.

Zwembadverwarming

Mensen genieten op vakantie van een zwembad, maar hoe fijn is het als u een zwembad thuis kunt realiseren? Dit is nu mogelijk door het plaatsen van duurzame installaties kunt u, uw zwembad goed op temperatuur krijgen zonder dat u aan het einde van het jaar met een hele hoge energie rekening zit! Neem nu contact met ons op om de opties te bespreken, wij staan graag voor u klaar.


Nieuws

Feed

26-07-2018, 19:47

Blog

   Meer


16-06-2018, 12:59

Krijg nu een lening voor uw duurzame installatie

https://www.ad.nl/binnenland/speciale-lening-voor-groen-huis~a23e3132/   Meer